Nieuwsbrief 26-04-2024

Team Don Bosco wenst iedereen een fijne meivakantie

 

Agenda: 

Meivakantie: 27 april t/m 12 mei

Zondag 12 mei: Moederdag

Dinsdag 14 mei: Luizenpluis, Excursie groep 4 a en b naar het Bakkerijmuseum

 

Koningsspelen

De ochtend begon nog wat wisselvallig, maar wat hebben we het getroffen met het weer! Alles was zo goed voorbereid en georganiseerd door de werkgroep. Op ons eigen plein hebben de groepen 1 t/m 4 genoten met elkaar van allemaal spelletjes en natuurlijk het springkussen. Op het DWOW veld hebben de groepen 5 t/m 8 met elkaar spelletjes gespeeld. Het was zo mooi om te zien dat er een goede wisselwerking was in de groepjes met de andere scholen.

We kunnen met elkaar terugkijken op een zeer geslaagde Koningsspelen.

Iedereen heel erg bedankt voor de hulp en toewijding! 

 

Sponsorloop 24 mei

In het kader van de jaarlijkse vastenactie gaan we dit jaar weer een sponsorloop organiseren. De opbrengst hiervan gaat naar twee goede doelen:

- Metakids

- Het nieuwe schoolplein van Campus de Terp

 

Metakids: Strijdt voor een wereld waarin metabole ziekten (ook wel stofwisselingsziekte genoemd) behandelbaar of te voorkomen zijn en waar geen kind meer door komt te (over)lijden. De ziekte is erfelijk en zorgt voor aftakeling, veel pijn en verdriet. Metakids zet alles in het werk om ervoor te zorgen dat alle metabole ziekten binnen 20 jaar behandelbaar of te voorkomen zijn. 

 

Het nieuwe schoolplein van Campus de Terp: Volgend schooljaar wordt er gestart in het nieuwe schoolgebouw. Bij een nieuw schoolgebouw hoort ook een nieuw schoolplein. De leerlingen halen geld op voor het nieuwe schoolplein, zodat zoveel mogelijk van hun wensen voor het schoolplein kunnen realiseren. 

 

Alle groepen van onze school doen mee. De sponsorloop wordt gehouden op vrijdag 24 mei bij DWOW. De kinderen gaan voor deze actie op zoek naar sponsoren. Deze kunnen per ronde een bedrag geven, maar handiger is een vooraf afgesproken totaal bedrag. Na de sponsorloop komen de kinderen het geld ophalen, eerder geven is natuurlijk ook goed.                    Het geld graag in de week van 3 t/m 7 juni op school inleveren. Eerder mag natuurlijk ook.          Familie is welkom om de kinderen aan te moedigen. Verdere informatie zal tegen die tijd volgen. 

 

Herhaling van Sportservice Schagen in samenwerking met The Pump Factory

Op 24 mei haalt Team Sportservice, in samenwerking met The Pump Factory, een mobiele pumptrack naar de Noordkop toe. Een gave kruising tussen een bmx-baan en een skatepark. Team Sportservice nodigt kinderen van 2 tot 16 jaar uit om op 24 mei naar Voetbalvereniging DWOW in Wieringerwerf te komen. Hier kunnen ze kennis maken met een mobiele Pumptrack en de opkomende trend van Urban Sports.

 

Herdenkingsbijeenkomst 4 mei 

Elk jaar organiseert het 4 mei comité de dodenherdenking en verzamelt kennis over de Tweede Wereldoorlog en adviseert en ondersteunt andere herdenkingen in het land. Namens het comité in Wieringerwerf wordt er ook dit jaar weer een stille tocht georganiseerd. Elk jaar leggen twee leerlingen namens de Don Boscoschool en de burgemeester, bij het monument naast de school, een krans. Dit jaar zullen Tom en Jaycen uit groep 7 de krans leggen namens onze school. In de bijlage vindt u de route en het programma, want elk jaar zien we ook veel ouders bij het monument staan om met elkaar dit moment te herdenken. 

 

Bijlage:

- Herdenkingsbijeenkomst 4 mei.

- Flyer Pumptrack 

- Thalia Kids speelt de musical Froekje en Mies op scoutingkamp. 

- Flyer Stichting Autstede



 

newsletter newsletter
20240426_100747 20240426_100747