Nieuwsbrief 05-04-2024

Agenda:

 

Gekke wieltjesdag

Helaas kon de gekke wieltjes dag vrijdag niet doorgaan. Het weer was te onstabiel. Dit gold helaas ook voor de pumptrack activiteit die zou plaatsvinden in Wieringerwerf. De gekke wieltjesdag zullen wij voor de meivakantie zeker laten terugkomen en we houden jullie hierover op de hoogte. Hoe het zit met de pumptrack activiteit kunnen wij op dit moment niet vertellen. 

 

Update!!!! Oproep: hulpouders voor de Koningsspelen 

Op vrijdag 26 april vieren wij de Koningsspelen! Er hebben zich al een heleboel ouders opgegeven, maar helaas hebben we nog niet genoeg ouders om de Koningsspelen met elkaar te organiseren.        Wij zijn dus nog steeds op zoek naar hulpouders/grootouders die een groepje kunnen begeleiden op deze dag.                                                                                                                                  Voor de groepen 3-4 zijn we nog op zoek naar 2 ouders.                                                              Voor de groepen 5-8 zijn we nog op zoek naar 7 ouders.

 

Tijden: 

Groep 1-4: +/- 08.45-12.00

Groep 5-8: +/- 09.00-14.00

 

U kunt zich opgeven via de Activiteitenplanner op de Kwieb-app. Wij hebben er heel veel zin in! Groeten, 

Marije, Lisanne (OR)                                                                                                                Yannick, Martine 

 

Avondvierdaagse

Larissa Vermeulen organiseert los van school dit jaar weer de Avondvierdaagse voor kinderen van de Don Bosco. Wilt uw kind ook dit jaar weer meelopen? De leerkracht heeft een formulier. Lever het formulier in bij de leerkracht, dan zorgt hij/zij ervoor dat het bij Larissa terechtkomt.

 

Oproep voor een nieuw MR lid! (herhaling)

Voor de Medezeggenschapsraad (MR) zijn wij op zoek naar een ouder die plaats wil nemen in de oudergeleding. De MR bestaat uit ouders en personeel van de Don Bosco, die allemaal lid zijn voor een periode van drie jaar. Vanwege het afscheid van één van de ouders zijn wij op zoek naar een nieuw lid. 

Bij de MR vertegenwoordigt de oudergeleding de ouders van alle leerlingen van de Don Bosco. De raad spreekt met elkaar over de onderwijskundige en organisatorische vraagstukken. Je kunt hierbij denken aan:

- de veiligheid en gezondheid op school;

- het schoolplan en schoolreglement;

- beleid voor onderwijsondersteunende activiteiten door ouders;

- schoolonderhoud en de begroting;

- de ontwikkelingen rondom Kindcentrum De Terp. 

De MR komt zes keer per schooljaar bijeen en heeft invloed op veel terreinen die de kwaliteit van het onderwijs binnen onze school bepalen. Het statuut van de MR is te vinden op de website van onze school. 

Wij willen iedere ouder de gelegenheid geven zich op te geven. Lijkt het u wat om mee te denken en het beleid van de school kritisch te volgen? Dan zijn wij op zoek naar u.

Voor opgave en vragen kunt u terecht bij één van de MR-leden of via mr.donbosco@sarkon.nl. 

 

MR-leden

Evelien van der Sijden: moeder van Mark (groep 6) en David (groep 4)

Petra Ehringfeld: moeder van Jaro (groep 6) en Dani (groep 4)

Rob Ehringfeld: vader van Esmee (groep 3)

Jiska de Jong, Saskia de Jong en Martine Kan: leerkrachten

newsletter newsletter