Nieuwsbrief 15-03-2024

Agenda:

- Maandag 18 maart: Studiedag, leerlingen vrij

- Dinsdag 19 maart, vrijdag 22 maart: Adviesgesprekken groep 8

- Woensdag 20 maart: Schoolbeloning, verstoppertje door de hele school

 

Palmpasen

Op 24 maart is het Palmzondag. 

Bij Palmzondag hoort het verhaal dat Jezus aankwam in Jeruzalem en door een blije menigte werd ontvangen. Hij was voor hen de koning van de vrede. Geen machtige heerser op een paard, maar eenvoudig op een ezeltje. Er lag geen rode loper voor hem klaar, maar de mensen legden spontaan hun kleren op de weg. En met het zwaaien van palmtakken en vrolijke liedjes haalden ze hem binnen in de stad. 

Kinderen hebben op Palmzondag een speciale rol. Thuis of op school maken ze een feestelijke palmpaasstok. Een mooi versierde stok in de vorm van een kruis, waaraan verschillende etenswaren worden gehangen. Deze hebben allemaal een betekenis, die dit jaar tijdens de viering ook zal worden uitgelegd. Die attributen maken duidelijk dat naast een hoop vrolijkheid, mensen ook verdriet kunnen hebben. Jezus heeft dat zelf meegemaakt, want helaas bleef de stemming in Jeruzalem niet zo vrolijk. Korte tijd later werd Jezus gevangen genomen en aan het kruis geslagen. 

Op school worden in iedere groep 2 palmpaasstokken gemaakt. Die zijn bedoeld om weg te geven aan iemand die wel een opkikkertje kan gebruiken. De leerkracht van de groep zal in gesprek met de kinderen gaan over voor wie zij de stokken willen maken. De feestelijk versierde stok brengt dan wat vrolijkheid bij iemand die het moeilijk heeft.

Wij zorgen voor de stokken, broodhaantjes en crêpepapier, wij willen u vragen om uw kind op dinsdag 19 maart iets lekkers mee te geven wat makkelijk is op te hangen aan de palmpaasstok.

 

Paasviering

Op Witte Donderdag 28 maart a.s. vindt de Paasviering plaats in onze Christus Koningkerk om 09.00 uur. Alle ouders, familie en andere belangstellenden zijn van harte welkom om het feest met ons te vieren. Tijdens de viering wordt het Paasverhaal verteld aan de hand van een klein toneelstuk en heeft iedere bouw een passend lied voorbereid. 

We lopen met de groepen om 08.45 uur vanuit school zodat we om 09.00 uur kunnen starten. De dienst duurt tot ongeveer 09.45 uur. 

In Kindcentrum de Terp blijven we op het gebied van levensbeschouwing hetzelfde aanbod bieden.  Volgend schooljaar bezoeken we met Kerst en Pasen wederom de kerk. 

 

Oproep voor een nieuw MR lid!

Voor de Medezeggenschapsraad (MR) zijn wij op zoek naar een ouder die plaats wil nemen in de oudergeleding. De MR bestaat uit ouders en personeel van de Don Bosco, die allemaal lid zijn voor een periode van drie jaar. Vanwege het afscheid van één van de ouders zijn wij op zoek naar een nieuw lid. 

Bij de MR vertegenwoordigt de oudergeleding de ouders van alle leerlingen van de Don Bosco. De raad spreekt met elkaar over de onderwijskundige en organisatorische vraagstukken. Je kunt hierbij denken aan:

- de veiligheid en gezondheid op school;

- het schoolplan en schoolreglement;

- beleid voor onderwijsondersteunende activiteiten door ouders;

- schoolonderhoud en de begroting;

- de ontwikkelingen rondom Kindcentrum De Terp. 

De MR komt zes keer per schooljaar bijeen en heeft invloed op veel terreinen die de kwaliteit van het onderwijs binnen onze school bepalen. Het statuut van de MR is te vinden op de website van onze school. 

Wij willen iedere ouder de gelegenheid geven zich op te geven. Lijkt het u wat om mee te denken en het beleid van de school kritisch te volgen? Dan zijn wij op zoek naar u.

Voor opgave en vragen kunt u terecht bij één van de MR-leden of via mr.donbosco@sarkon.nl. 

 

MR-leden

Evelien van der Sijden: moeder van Mark (groep 6) en David (groep 4)

Petra Ehringfeld: moeder van Jaro (groep 6) en Dani (groep 4)

Rob Ehringfeld: vader van Esmee (groep 3)

Jiska de Jong, Saskia de Jong en Martine Kan: leerkrachten

 

Oproep: hulpouders voor de Koningsspelen

Op vrijdag 26 april vieren wij de Koningsspelen! De groepen 1-4 spelen spellen op ons eigen schoolplein en de groepen 5-8 gaan samen sporten met de drie andere scholen uit het dorp op het voetbalveld van DWOW.

Wij zijn op zoek naar hulpouders/grootouders die een groepje kunnen begeleiden op deze dag. 

Tijden: 

Groep 1-4: +/- 08.45-12.00

Groep 5-8: +/- 09.00-14.00

 

U kunt zich opgeven via de Activiteitenplanner op de Kwieb-app. 

Wij hebben er heel veel zin in!

Groeten, 

Marije, Lisanne (OR)

Yannick, Martine 

 

Sportservice Schagen

Op 5 april haalt Team Sportservice, in samenwerking met The Pump Factory, een mobiele pumptrack naar de Noordkop toe. Een gave kruising tussen een bmx-baan en een skatepark. Team Sportservice nodigt basisschoolkinderen uit om op 5 april naar Sportvereniging DWOW in Wieringerwerf te komen om kennis te maken met de mobiele Pumptrack en de opkomende trend van Urban Sports.

 

Nieuws vanuit DWOW

Gezocht: sportieve meisjes en jongens.

Vind je voetballen leuk? Of wil je eerst kijken of je het leuk vindt? Train dan 3x gratis mee met teamgenoten met dezelfde leeftijd. Ook meisjes zijn bij onze vereniging van harte welkom. Train lekker met ons mee!

 

Open scholenroute (herhaling)

Op zaterdag 13 juli 2024 openen de basisscholen Don Bosco, Triangel en Het Baken hun deuren. Iedereen die geïnteresseerd is, kan nog één keertje een kijkje komen nemen in de huidige schoolgebouwen voor de gezamenlijke verhuizing naar De Terp.

De scholen openen hun deuren van 10.00 tot 14.00 uur en iedereen kan vrijblijvend binnenlopen.

Zien we u dan ook? Tot dan!

 

Bijlage:

- Flyer Sportservice Schagen: The Pump Factory

- Flyer DWOW

- Flyer Open Scholenroute

- Informatiebijeenkomst 3 april Campus de Terp

newsletter newsletter