Nieuwsbrief 09-02-2024

Agenda:

Maandag 12 februari: Studiedag, alle kinderen vrij                                                                      Dinsdag 13 februari: Toneelstuk voor kinderen en ouders groep 8. De Grote Sprong                    Vrijdag 16 februari: 8.15-9.15 inloopmoment Kindcentrum de Terp in de speelzaal -                                                                           

Carnaval

Vandaag vierden we met elkaar Carnaval op school. In de klassen hebben we genoten van het optreden van de meesters en de juffen en elkaar. Hoe leuk is het om met elkaar echte gezelschapsspelletjes te spelen en te dansen op muziek. In de Burgt konden we genieten van verschillende optredens verzorgd door elke groep. Alle kinderen hadden weer goed hun best gedaan om er mooi verkleed uit te zien. Ieder op zijn eigen manier. Maeve van groep 5 kreeg de onderscheiding uitgereikt door Prins Carnaval die om 11 uur de school kwam bezoeken met zijn hele hofkapel, dansmariekes en muziekkorps. Zij was verkleed als kwal in prachtige kleuren. Ook Carlo kreeg een onderscheiding uit handen van Prins Carnaval. Carlo staat al jaren klaar voor ons allemaal op de Don Boscoschool. Het was een hele gezellige dag zo met elkaar. Heel veel plezier aan iedereen die nog Carnaval gaat vieren deze dagen! En OR bedankt voor de goede zorgen en het versieren van het plein en de school. Het zag er zoveel leuker en gezelliger uit!

 

Instroom broertjes/zusjes

Momenteel zijn wij bezig met de eerste stappen voor de formatie volgend schooljaar. Graag krijgen wij zicht op het aantal kinderen dat volgend schooljaar 4 jaar wordt. Broertjes en zusjes worden niet automatisch ingeschreven. U kunt hen aanmelden door naam en geboortedatum te sturen via Kwieb of via directeur.donbosco@sarkon.nl Dit geldt ook voor jongere broertjes/zusjes. 

 

Kindcentrum de Terp

Op 16 februari is van 8.15 uur tot 9.15 uur het tweede inloopmoment over Kindcentrum de Terp. In de speelzaal van onze school kunt u sfeerimpressies bekijken en uw vragen stellen over het nieuwe gebouw en het onderwijs. U kunt in- en uitlopen wanneer u wilt. Komt het moment niet uit? Dan kunt u altijd een aparte afspraak maken: directeur.donbosco@sarkon.nl

 

Afgelopen week is het nieuwe schoolgebouw ‘uitgepakt’. De steigers en doeken zijn verwijderd, waardoor het gebouw zichtbaar is. Meer weten over de ontwikkelingen van het gebouw en de Campus? De nieuwsbrief van Campus de Terp is uit en vindt u via onderstaande link.

 

https://mailchi.mp/1d08f57c895f/campus-de-terp-update-februari2024

 

Verkeerssituatie

Aan het begin van de voorjaarsvakantie starten de werkzaamheden bij de kruising Terppad/Tamsmalaan/Wanmolen. De school zal hierdoor voor fietsers vanaf de Oosterterp niet via het Terppad benaderbaar zijn. Het fietsverkeer zal moeten omrijden en via de Werfstraat de school moeten benaderen. Naar verwachting zullen de werkzaamheden ongeveer 3 weken in beslag nemen. Parkeren bij het Wiringherlant is nog wel mogelijk, aanrijroute via Terpweg.

 

Bericht vanuit GGD Hollands Kroon

GGD Hollands Noorden organiseert op dinsdagavond 12 maart van 20.00-21.15 uur de online bijeenkomst: Rijksvaccinatieprogramma voor kinderen: Waarom vaccineren en waartegen?  Deze online bijeenkomst is voor ouders/verzorgers met kinderen in de leeftijd van 9 tot 18 jaar. Vanaf half februari ontvangen kinderen van 9 jaar, 10 jaar en 14 jaar weer de oproepen voor de groepsvaccinaties tegen DTP/BMR, MeningokokkenACWY en HPV.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat sommige ouders/verzorgers behoefte hebben aan meer informatie over de infectieziekten waartegen gevaccineerd wordt. Hoe ernstig zijn deze ziekten nu nog en komen ze eigenlijk nog wel voor? Ook zijn er geregeld vragen over bijwerkingen en veiligheid van de vaccins.

Wij hopen door middel van deze online bijeenkomst te voorzien in deze informatiebehoefte. In de bijlage treft u de flyer aan voor deze bijeenkomst.

 

Toneelstuk: De Grote Sprong

Dinsdag 13 februari houdt een theatergroep een voorstelling bij ons op school voor de ouders en leerlingen van groep 8. Het is een avond die in het thema staat van “De overgang naar de middelbare school.” Het draait om interactieve theaterscenes over Max en Noa, die net begonnen zijn op de middelbare school en hun ouders. Ouders en kinderen worden tussendoor uitgenodigd om vanuit het publiek deel te nemen aan het uitproberen van (lastige) gesprekken. Er worden handvatten aangereikt om met elkaar in gesprek te gaan over lastige onderwerpen. Ouders en kinderen krijgen de kans om met elkaar in gesprek te gaan, tips te geven en tips te ontvangen. Het doel van deze avond is het krijgen van handvatten om op een goede manier in verbinding te blijven met je kind(eren) wanneer deze de grote sprong gaat maken naar het voortgezet onderwijs. De voorstelling begint om 17.00 uur en duurt ongeveer 90 minuten. 

 

Gevonden voorwerpen

Vrijdag 16 februari zullen we in de hal alle gevonden voorwerpen uitstallen. Kijk even of er nog iets van jullie tussen ligt. Na de vakantie worden de spullen weggebracht. 

 

Oudergesprekken

De tienminutengesprekken zullen dit jaar plaatsvinden in week 9 en week 10. Maandag 26 februari t/m vrijdag 8 maart. De gesprekken met de tolk zijn al ingedeeld en zijn dit jaar op vaste dagen en wel op dinsdag 27 februari,  donderdag 29 februari en woensdag 6 maart.                                                    U kunt zich inschrijven vanaf woensdag 14 februari om 19.00 uur. De mogelijkheid om in te schrijven sluit op 21 februari om 19.00 uur. De gesprekken zijn met leerkracht, ouder en kind samen.              De gesprekken voor de groepen 1 tot en met 6 zijn op vrijwillige basis, tenzij u bent uitgenodigd door de leerkracht zelf of echt iets wilt bespreken samen met uw kind en de leerkracht.                            De gesprekken voor groep 7 zijn verplicht, omdat tijdens deze gesprekken het voorlopig schooladvies wordt gegeven en besproken. Deze gesprekken zullen 15 minuten duren. 

 

De gesprekken voor groep 8 zullen later plaatsvinden in verband met het afnemen van de “doorstroom” toets. 

 

Bijlage

- Flyer vanuit GGD Hollands Kroon Vaccineren 

newsletter newsletter
IMG-20240209-WA0003 IMG-20240209-WA0003
20240209_111218 20240209_111218
20240209_112422 20240209_112422