Nieuwsbrief 22-12-2023

         Het team van RKBS Don Bosco wenst u allen een gelukkig en gezond 2024!

 

Agenda:

Dinsdag 9 januari: Luizenpluis

 

Kerstfeest op de Don Boscoschool

Donderdagavond: Kerstfeest op onze school. 

In alle groepen is weer volop genoten van al het lekkers dat door iedereen was meegenomen. Gezellig eten met elkaar met op het digibord een knapperend haardvuur. Na het kerstdiner was er de kerstwandeling. Het was een beetje winderig, maar we hebben gelukkig heel veel gezinnen gezien onderweg. Het kerstverhaal werd uitgebeeld op vier locaties. De herders: Jens, Dennis en Zilvan, zaten met hun schapen bij Het Baken met achter zich de zingende engelen. Kisanet en Arsema waren in de kerk naast de school te zien als soldaten. In de Samenstroom kerk konden we zien dat het kindje Jezus was geboren en in een kribbe lag en in de Cultuurschuur zagen we de Keizer. De kerstwandeling was goed georganiseerd en het kerstverhaal prachtig in beeld gebracht dit jaar. Nu mogen we met elkaar genieten van een welverdiende kerstvakantie. 

 

Gezinskerstviering 24 december.

Buiten is het koud en grauw, het moment van het jaar waarin wij ons het liefst op de bank scharen met een warm kopje chocomel. Het is ook het moment om stil te staan bij de komst van onze Verlosser. Geboren in een donkere en koude stal om het licht in ons leven te zijn. Een aantal kinderen zullen jullie op een eigentijdse wijze het Kerstverhaal uitbeelden en voorlezen. Dit in samenwerking met het Kinderkoor Eigenwijs die met hun prachtige kerstliedjes de sfeer zullen verhogen. Wij willen jullie allemaal uitnodigen op 24 december om 17.00 uur in de kerk in Wieringerwerf. Een leuk Kerstverhaal voor jong en oud.

Wij verheugen ons op jullie komst.

Pastoor Maciej en Anja.

 

Nieuws van BSO Don Bosco

Wat hebben wij het gezellig gehad bij de BSO; al die liedjes, lichtjes en vooral blije kinderen in deze feestmaand! Nu is het alweer bijna kerstvakantie. Tijdens de vakantie gaan we met spijkers, hout en touw winterfiguren maken, spelen we levend 3 op een rij, bakken we koekjes en doen we nog veel meer leuks.Na de vakantie starten wij ons nieuwe thema “Door weer en wind”. Tijdens dit thema maken wij o.a. windmolentjes en bouwen we een iglo van suikerklontjes. We gaan de gymzaal in om te sneeuwpop-bowlen en we doen een parachute,-wolkenspel. Ook maken wij ons eigen weerbericht, hopelijk geeft deze ook nog wat sneeuw aan!

Wij wensen iedereen hele fijne en gezellige feestdagen en tot in het nieuwe jaar!

 

Groetjes Joy, Ashley en Anouk.

newsletter newsletter
IMG-20231221-WA0000 IMG-20231221-WA0000
20231221_190948 20231221_190948