Nieuwsbrief 24-11-2023

 

Agenda:

Woensdag 29 november: GGD doktersassistente op school - Doe de Bieb groep 7 en 8                     -Vrijdag 1 december: Excursie groep ½ naar het Pietendorp

 

Bericht van de schoolfotograaf

Geachte ouders/Verzorgers,

Voor het bestellen van de schoolfoto’s is er iets veranderd.                                                                  U klikt nu niet meer op het kopje koffie. Daarvoor in de plaats gaat u naar: fonsevers.schoolfotos.nl

Dit adres staat ook op het kaartje. Het nieuwe kaartje kunt u zien op mijn facebook pagina.

https://www.facebook.com/www.fonseversfotografie.nl/

Mede hierdoor is er ook een andere helpdesk. helpdesk@fonseversfotografie.

U kunt alle informatie vinden op fonseversfotografie.nl

Tevens kunt u ook een Whatsapp bericht sturen naar: 06 41421341

U kunt nu 14 dagen portovrij bestellen. Ouders/verzorgers vonden een maand te lang duren.

Dus bestel op tijd.

 

Met vriendelijke groet,

Fons Evers

 

Wat hebben wij gedaan met de studiedag op vrijdag 17 november

In de ochtend hebben we ons gericht op het rekenonderwijs. De focus lag nu op het aanbod en instructie voor de sterke en zwakke rekenaars. Hoe geven wij hier invulling aan in onze groepen? Met elkaar zijn we tot mooie plannen gekomen waarmee we de komende periode gaan starten in alle groepen. In de middag kwamen Het Baken en De Triangel ons team versterken en hebben we met elkaar gekeken naar ons aanbod op het gebied van wereldoriëntatie, burgerschap en creativiteit. Hoe kunnen we straks met elkaar op Campus de Terp gezamenlijk met kinderen van dezelfde leeftijd werken in bouwen gericht op deze vakken. We hebben met elkaar een grote stap gezet in het maken van plannen en de uitvoering daarvan. Het was voor de kinderen een fijne dag vrij en voor ons een vruchtbare dag! 

 

Sinterklaas (herhaling)

Sint op school

Zaterdag 18 november komen Sinterklaas en de Pieten weer in Nederland. Ook dit jaar zullen zij de Don Bosco school weer bezoeken. Op dinsdag 5 december vieren wij Sinterklaas en ontvangen wij Sint en de Pieten op school. De kleuters worden ‘s morgens zoals gebruikelijk opgevangen op het kleuterplein. Gezamenlijk zullen zij vervolgens naar het grote plein gaan, waar wij samen met alle kinderen van opvang en onderwijs Sinterklaas verwelkomen. Ook de ouders zijn hierbij van harte uitgenodigd op het plein om 08.25. De kinderen mogen zelf een feestelijke lunch meenemen. 


Surprises

Omdat Sinterklaas en zijn Pieten het wederom erg druk hebben dit jaar, hebben de leerkrachten met Sinterklaas afgesproken dat de kinderen van groep 5 t/m 8 surprises gaan maken. De lootjes zullen op school worden ingevuld en op maandag 20 november worden de lootjes getrokken en mee naar huis genomen. De kinderen maken een leuke surprise en gedicht voor het getrokken kind. (Stagiaires en de leerkrachten doen ook mee!). Het bedrag voor het cadeautje voor de surprise ligt rond de €5,00. Heb je een cadeautje dat goedkoper is, dan vul je het aan met een ander klein cadeautje. Er mogen geen krasloten en/of snoep worden gekocht of iets dergelijks.

 

Omdat er ieder jaar zulke mooie surprises gemaakt worden, kunnen de kinderen vanaf vrijdag 1 december tot uiterlijk maandag 4 december hun surprises bij hun eigen klas in de Burgt zetten. Zet de naam voor wie het is duidelijk op de surprise! We hopen dat er leuke surprises en gedichten gemaakt worden en dat iedereen een leuk sinterklaasfeest heeft deze dag. 


 

newsletter newsletter