Mediamasters

In groep 7 doen wij deze week mee aan Mediamasters.

MediaMasters is een onderdeel van de Week van de Mediawijsheid (10 t/m 17 november 2023). Deze week gaat over online (pro)sociaal gedrag.

Tijdens de week van de Mediawijsheid besteden wij op school extra aandacht aan mediawijsheid en het spelen van de game MediaMasters is daar onderdeel van. Door het spelen van de game bouwen leerlingen een basiskennis op over mediawijsheid terwijl spelenderwijs ook taalvaardigheid en waar relevant basale rekenvaardigheden aan de orde komen. We gaan aan de slag met onderwerpen als WhatsApp, privacy, cybercriminaliteit en nepnieuws.

Tijdens de landelijke wedstrijd van MediaMasters worden leerlingen vijf speldagen lang uitgedaagd om de hoofdrolspelers in de game te helpen. Hiervoor kunnen zij in de klas en thuis MediaMissies volbrengen. Dat zijn vragen en opdrachten over mediawijsheid. De klas die de meeste bits (punten) scoort, mag zich de ‘meest mediawijze klas van Nederland’ noemen en wint mooie prijzen. Iedere leerling ontvangt na afloop een MediaMasters-certificaat van deelname. Kijk voor meer informatie op de website van MediaMasters: www.mediamasters.nl.

Mediamasters Mediamasters