Nieuwsbrief 06-10-2023

Agenda:

- Maandag 9 oktober t/m vrijdag 20 oktober: Startgesprekken

- Woensdag 4 oktober t/m 15 oktober : Start van de kinderboekenweek

 

Opening kinderboekenweek “Bij mij thuis”

Woensdagochtend hadden we de opening van de kinderboekenweek op het plein. Er werd een dans opgevoerd door de leerlingen van groep 5 en 6 onder leiding van juf Kelsey en daarna kregen alle groepen een mooi boek voor in de klas uitgereikt door juf Astrid Moras en juf July. Deze dag mochten de kinderen zich kleden in een chill-outfit. Leuk om te zien hoe dat voor iedereen verschillend is. Na de opening was het tijd om in groepjes door de school te gaan. Overal hingen foto’s van huizen. Maar welk huis was van welke meester of juf? Er was een kleine omschrijving gegeven en toen was het raden begonnen. Het was een leuke ochtend, waar in de groepen nog lang over werd doorgepraat.

 

Schoolfotograaf

Aankomende week zullen alle ouders die zich hebben opgegeven voor de broertjes/zusjes foto na schooltijd via de leerkracht een topic krijgen met de tijd waarop de fotograaf hen zal ontvangen in de kleuterspeelzaal op school.

 

Dag van de leerkracht 

Donderdag 5 oktober was de dag van de leerkracht. Alle leerkrachten in heel Nederland zijn in het zonnetje gezet. Sarkon zet ook zijn onderwijsondersteunend personeel in het zonnetje, daarom was deze dag ‘Dag van de leerkracht en Sarkon Medewerkers’. 

 

Startgesprekken (herhaling)

De startgesprekken zullen dit jaar plaatsvinden in week 41 en 42. Doel van het gesprek is positief contact op te bouwen voor een goede samenwerking tussen kind, ouder en leerkracht. Er wordt teruggeblikt op de eerste periode in de groep en gekeken naar de ontwikkeling van uw kind.

 

Ter voorbereiding op het gesprek ontvangt uw kind een formulier dat u thuis met elkaar kunt bespreken. Voor de groepen 1-2 betreft dat het blad ‘Dat ben ik!’. Het formulier vult u als ouder met uw kind in. Het ingevulde formulier vertelt dan iets over hoe het kind is en waar hij/zij van houdt. Zij hebben deze vandaag mee naar huis gekregen en vullen deze ter voorbereiding op het gesprek in. 

 

De kinderen uit de groepen 3 t/m 8 krijgen op vrijdag 2 oktober het overzicht uit IEP mee dat inzicht geeft op de sociale vaardigheden, de leeraanpak en het creatieve vermogen van het kind. Uw kind heeft hierover vragenlijsten in IEP ingevuld. De resultaten uit de vragenlijst zijn verwerkt in een spindiagram. In het spindiagram kunt u zien hoe uw kind zichzelf ziet op de verschillende onderdelen. Bij de punten van de diagrammen staan de vaardigheden benoemd. Hoe groter de gekleurde punt, hoe meer je kind vindt dat het bij hem/haar past. De uitkomsten vormen de basis voor het gesprek dat u thuis alvast kunt voeren en later gezamenlijk met leerkracht, kind en ouder gevoerd wordt op school. In de bijlage vindt u de praatplaat van IEP over de genoemde domeinen. Hier staat meer informatie over wat de vaardigheden inhouden en welke vragen u aan uw kind kunt stellen. 

 

Om de samenwerking tussen kind, ouder en leerkracht te bevorderen is het essentieel dat uw kind bij het startgesprek aanwezig is. 

Het is daarom verplicht dat uw kind meekomt naar het startgesprek. Houd daar dus rekening mee bij het plannen van een gesprek. U kunt zich via Kwieb inschrijven voor de gesprekken vanaf vrijdag 29 september om 19.00 uur. 

 

Wilt u zaken met de leerkracht bespreken waarbij het niet wenselijk is dat uw kind bij het gesprek aanwezig is, dan vragen wij u om een aanvullende afspraak met de leerkracht te maken. U kunt dit aangeven aan het eind van het startgesprek of via de topic in Kwieb.
 


 

Bijlage

- Zwemvierdaagse

newsletter newsletter