Nieuwsbrief 29-09-2023

Agenda:

Woensdag 4 oktober t/m 15 oktober : Start van de kinderboekenweek

 

Schoolreisje naar De goudvis

De groepen 1-2-3 vertrokken dinsdag naar De Goudvis in Sint Maartensvlotbrug. De kinderen genoten in de buitenspeeltuin en binnen in het speelparadijs. De OR zorgde voor het lekkers tussendoor. 

Het was een prachtige dag waar iedereen van heeft genoten. 

 

Startgesprekken

De startgesprekken zullen dit jaar plaatsvinden in week 41 en 42. Doel van het gesprek is positief contact op te bouwen voor een goede samenwerking tussen kind, ouder en leerkracht. Er wordt teruggeblikt op de eerste periode in de groep en gekeken naar de ontwikkeling van uw kind.

 

Ter voorbereiding op het gesprek ontvangt uw kind een formulier dat u thuis met elkaar kunt bespreken. Voor de groepen 1-2 betreft dat het blad ‘Dat ben ik!’. Het formulier vult u als ouder met uw kind in. Het ingevulde formulier vertelt dan iets over hoe het kind is en waar hij/zij van houdt. Zij hebben deze vandaag mee naar huis gekregen en vullen deze ter voorbereiding op het gesprek in. 

 

De kinderen uit de groepen 3 t/m 8 krijgen op vrijdag 6 oktober het overzicht uit IEP mee dat inzicht geeft op de sociale vaardigheden, de leeraanpak en het creatieve vermogen van het kind. Uw kind heeft hierover vragenlijsten in IEP ingevuld. De resultaten uit de vragenlijst zijn verwerkt in een spindiagram. In het spindiagram kunt u zien hoe uw kind zichzelf ziet op de verschillende onderdelen. Bij de punten van de diagrammen staan de vaardigheden benoemd. Hoe groter de gekleurde punt, hoe meer je kind vindt dat het bij hem/haar past. De uitkomsten vormen de basis voor het gesprek dat u thuis alvast kunt voeren en later gezamenlijk met leerkracht, kind en ouder gevoerd wordt op school. In de bijlage vindt u de praatplaat van IEP over de genoemde domeinen. Hier staat meer informatie over wat de vaardigheden inhouden en welke vragen u aan uw kind kunt stellen. 

 

Om de samenwerking tussen kind, ouder en leerkracht te bevorderen is het essentieel dat uw kind bij het startgesprek aanwezig is. 

Het is daarom verplicht dat uw kind meekomt naar het startgesprek. Houd daar dus rekening mee bij het plannen van een gesprek. U kunt zich via Kwieb inschrijven voor de gesprekken vanaf vrijdag 29 september om 19.00 uur. 

 

Wilt u zaken met de leerkracht bespreken waarbij het niet wenselijk is dat uw kind bij het gesprek aanwezig is, dan vragen wij u om een aanvullende afspraak met de leerkracht te maken. U kunt dit aangeven aan het eind van het startgesprek of via de topic in Kwieb.
 

 

Kinderboekenweek

Woensdag 4 oktober start de kinderboekenweek. Bij-mij-thuis! is dit jaar het thema. 

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!

We starten met een gezamenlijke opening op het plein om 8.25 uur waar ook de ouders voor zijn uitgenodigd. Alle kinderen mogen deze dag in hun thuis/chill kleding komen!

In de klassen zullen we hier weer uitgebreid aandacht aan besteden. 

 

Schoolfoto’s (herhaling)

Op 17 en 18 oktober komt schoolfotograaf Fons Evers weer langs om de kinderen op portret- en groepsfoto te zetten. Kinderen met broertjes/zusjes op school worden gezamenlijk op de foto gezet. 

Er is dit jaar geen thema dus trek aan waar jij je goed in voelt!

Op dinsdagmiddag 17 oktober is het na schooltijd mogelijk om een foto te laten maken met broers/zussen die niet bij ons op school zitten. Opgave hiervoor is verplicht en kan tot 6 oktober via de volgende link: 

https://forms.gle/jYyxvTSQht6TepxF8 

 

De ouders die zich hiervoor hebben opgegeven zullen via Kwieb een berichtje krijgen welke tijd er op dinsdag 17 oktober voor de foto is gereserveerd. Dit is een richttijd.

 

Bijlage

- IEP praatplaat ‘Hart en handen’

- Cursus muzikale basisvorming

- Kindercursussen in de Cultuurschuur

newsletter newsletter