Nieuwsbrief 01-09-2023

Start schooljaar
We hopen dat jullie allemaal hebben genoten van een welverdiende vakantie. Het team heeft afgelopen week hard gewerkt om de school in te richten voor de nieuwe groepen en met elkaar overlegd om de overgang zo goed mogelijk te laten verlopen. We zijn klaar voor het nieuwe schooljaar.

Maandag 4 september start school weer. De kinderen zijn dagelijks vanaf 8.15 uur welkom in school. Om 8.25 uur starten wij met de lessen en worden de kinderen in de klas verwacht. 

Tot maandag!

Luizenpluis
Iedere dinsdag na de vakantie vindt er luizencontrole plaats. Wilt u hier rekening mee houden met het kapsel van uw kind? Gelieve geen gel, vlechten, etc. deze dag. De eerste controle is op dinsdag 5 september. 

Schoolgids
In 2020 hebben wij een schoolgids geschreven voor een periode van 4 jaar. In deze schoolgids leest u algemene informatie over de visie en werkwijze van school en de samenwerking met partners. Aanvullend verschijnt er aan het begin van elk schooljaar een jaarkatern als bijlage bij de schoolgids. 

In het jaarkatern vindt u praktische informatie over het betreffende schooljaar zoals de school- en gymtijden, vakanties en studiedagen, werkdagen van teamleden, cijfers van de afgelopen jaren en de invulling van de ouder- en medezeggenschapsraad. De informatieve schoolgids en het praktische jaarkatern vindt u op onze website: https://www.rkdonbosco.nl/pg-32866-7-132789/pagina/schoolgids.html

Informatieavond
Op woensdag 13 september houden wij een algemene ouderavond. Er is een gezamenlijke start met een voorstelronde en informatie over ouder-kindgesprekken en Campus de Terp. Vervolgens is er een markt met partners waarmee wij samenwerken. 

Na het plenaire gedeelte zijn er informatiemomenten in de groepen. Om u de mogelijkheid te geven in meerdere klassen informatie op te halen, zullen er twee rondes zijn waarin dezelfde informatie wordt verstrekt. Tijdens de groepsmomenten wordt u geïnformeerd over de opbouw van een schooldag, het leeraanbod gedurende het schooljaar, praktische afspraken, specifieke groepsgerelateerde zaken en is er natuurlijk ruimte om vragen te stellen en lesmaterialen te bekijken. 

De avond start om 19.00 uur in school. We hopen dat u allen aanwezig bent. Via de agenda in Kwieb kunt u zich aanmelden. 

Ouder-kindgesprekken
Vanuit het tevredenheidsonderzoek en gesprekken met ouders is gebleken dat de kennismakingsgesprekken in de eerste weken van het schooljaar door ouders als erg vroeg werden ervaren. De ouder-kindgesprekken zullen dit schooljaar daarom later plaatsvinden: in de twee weken voor de herfstvakantie. Binnenkort ontvangt u via de leerkracht een bericht voor inschrijving. Op de informatieavond volgt meer informatie over de invulling van de gesprekken.

Praktische zaken
Denkt u bij de start van het schooljaar ook aan onze schoolafspraken?
- Op maandag en vrijdag bent u van harte welkom om uw kind in de klas te brengen. De andere dagen worden de kleuters op het schoolplein opgewacht door de leerkracht en gaan de kinderen van groep 3 t/m 8 zelfstandig naar binnen. 
- Woensdag, donderdag en vrijdag is het fruitdag. Graag groente of fruit meegeven voor de ochtendpauze.
- Als uw kind door omstandigheden niet mee kan gymmen, wilt u dit dan via een topic aan de leerkracht laten weten? 

Bijlagen
- Teken- en schilderworkshop ‘Wilde wereld’
- LOI-Kidzz typecursus

newsletter newsletter