Blink, taal, en rekenen

Piekenpijp: donderdag spelletjes mee :)

De komende weken werken we aan de volgende thema’s:

Wereldoriëntatie, Blink: ik en mijn familie. De kinderen hebben hun stambomen afgemaakt. Ze hangen in de hal en in de klas, echt leuk om eens te bekijken.

Kinderboekenweek: Gi-ga-groen: we gaan een kunstwerk van blaadjes en andere herfstmaterialen. Hiervoor heeft uw kind een eierendoos nodig, wilt u er één (of meer) met uw kind meegeven? Hierin gaan we de materialen verzamelen. U mag thuis ook al blaadjes gaan drogen of met uw kind herfstartikelen gaan zoeken.

Taal: We sluiten het thema start af met een spelletjes-uurtje. De kinderen mogen donderdag een spelletje van thuis meenemen die hij/zij met andere kinderen mag spelen. Hiervoor hebben zij 3 piekenpijpen vol gespaard. Super gedaan!

Het volgende thema is: ”klein”. Het gaat over over allerlei kleine spulletjes, maar ook over kleine dieren. Dit thema sluit dus mooi aan bij de kinderboekenweek. 

Rekenen: Fijn om te horen dat veel kinderen thuis oefenen met het automatiseren van sommen onder de 20 :) Als uw kind dit snel kan, heeft het hier zijn hele schoolperiode profijt van. De komende weken oefenen we het optellen en aftrekken tot 100 met 10-tallen: 80-30=50 en 10+50=60. We maken de connectie met 8-3=5 en 1+5=6. We noemen dit familiesommen.

 

 

 

20220930_095632 20220930_095632