Nieuws vanuit Sarkon

Mirjam Holwerda nieuwe bestuurder Sarkon
Op 1 november aanstaande start Mirjam Holwerda (48) als bestuurder bij Sarkon. Holwerda vervult hiermee de vacature die is ontstaan na het aangekondigde vertrek van interim-bestuurder Carin Doodeman. Sarkon mocht zich verheugen in een aantal goede kandidaten voor de functie. De keuze viel op Mirjam Holwerda vanwege haar brede kennis en ervaring die goed aansluiten bij de plannen en ambities van Sarkon op het gebied van onderwijs- en organisatieontwikkeling.

De eerste jaren van haar loopbaan stond Mirjam Holwerda voor de klas, ze werkte met kleuters, maar ook met kinderen in het voortgezet speciaal onderwijs. Vervolgens was zij onder andere onderwijsadviseur en consultant, waarbij zij zich onder meer bezighield met het ontwikkelen van onderwijsinhoudelijk beleid op strategisch niveau voor voortgezet speciaal onderwijs (VSO) scholen in Noord-Nederland. Ook adviseerde en begeleidde zij bij veranderprocessen, en stuurde ze projectgroepen en teams aan vanuit die rol.

Sinds 2009 werkt Holwerda als directeur in het basisonderwijs. Vanaf 2016 is zij directeur onderwijsteam bij Kyk Primair Onderwijs in het noorden van het land. In deze functie geeft zij leiding aan het managementteam van vier scholen, begeleidt zij de bestuurlijke fusie die de organisatie doormaakt en is zij verantwoordelijk voor de portefeuilles bestuur en organisatie en HRM. Daarnaast heeft Holwerda ervaring als lid van de Raad van Toezicht van Elan Onderwijsgroep Noordwest Fryslân, en als voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Radius, po Franeker e.o., waar zij de succesvolle fusie tussen Stichting Radius en Stichting Fier begeleidde.

Mirjam Holwerda woont in Franeker, samen met haar man en twee zoons van 18 en 15 jaar.
 

GEZOCHT. BETROKKENHEID.
Ben jij betrokken bij de school? Hecht jij waarde aan goed onderwijs? Heb je een mening over het huidige beleid? Vind je iets over de organisatie in het algemeen? Kortom, denk jij graag na over hoe
dingen (nog) beter kunnen binnen Stichting Sarkon? Dan kunnen we jouw hulp heel goed gebruiken.

Sarkon is namelijk op zoek naar nieuwe leden voor de GMR. Denk mee en praat mee. En geef je op.
Sarkon is op zoek naar jou!

Maar we vragen niet alleen, je krijgt er ook veel voor terug.
- je denkt mee en hebt daardoor invloed op het beleid
- je draagt een flinke steen bij aan de ontwikkeling en groei van de
organisatie en daarmee aan het onderwijs van Sarkon
- sparren met het bestuur, met ouders en met leerkrachten verbreedt jouw blik,
vergroot je netwerk en leert je veel.

Meer informatie in de flyer in de bijlage.

newsletter newsletter