Nieuwsbrief 08-07-2022

Tolk gezocht!

Afgelopen jaar zijn wij succesvol gestart met de aanwezigheid van een tolk bij oudergesprekken voor de vertaling Pools-Nederlands en andersom. De tolk zorgt ervoor dat wij als leerkrachten ons verhaal goed op u als ouder kunnen overbrengen en biedt u als Poolse ouder de mogelijkheid uw verhaal in uw eigen taal te vertellen.

Urszula van der Kraats is het afgelopen half jaar met veel plezier tolk voor ons geweest. De afstand tot onze school was echter te ver. Wij zijn daarom op zoek naar iemand die haar taak wil over nemen.

Wij zoeken iemand die:
- Zowel de Poolse als Nederlandse taal goed spreekt
- Flexibele beschikbaarheid heeft
- Niet als ouder verbonden is aan de school, waardoor ouders vertrouwelijk en anoniem in gesprek kunnen
- Maandelijks een dagdeel beschikbaar is, dag in overleg
- In overleg extra ingezet kan worden, wanneer nodig

Voor bovenstaande bieden wij een vrijwilligers- en reiskostenvergoeding. Kent u iemand die mogelijk interesse heeft? Dan komen wij graag in contact: 0227-602204 of directeur.donbosco@sarkon.nl 

Informatieavond
Uit de enquête die gehouden is door de MR, is gebleken dat er behoefte is aan een informatieavond aan de start van het nieuwe schooljaar. Om deze avond aan jullie verwachtingen te voldoen, vragen wij u het volgende:
- Wat verwacht u van deze informatieavond?
- Welke vragen zou u beantwoord willen hebben op deze informatieavond?

Via een vragenlijst kunt u uw vragen en/of verwachtingen aanleveren voor de desbetreffende groep(en). Wij danken u alvast voor de informatie, zodat wij dit mee kunnen nemen in onze voorbereiding.

Link naar vragenlijst: https://forms.gle/AQvpagAUnoXe6ZXWA

GEZOCHT. BETROKKENHEID.
Ben jij betrokken bij de school? Hecht jij waarde aan goed onderwijs? Heb je een mening over het huidige beleid? Vind je iets over de organisatie in het algemeen? Kortom, denk jij graag na over hoe dingen (nog) beter kunnen binnen Stichting Sarkon? Dan kunnen we jouw hulp heel goed gebruiken.

Sarkon is namelijk op zoek naar nieuwe leden voor de GMR.
Denk mee en praat mee. En geef je op. Sarkon is op zoek naar jou!


Meer weten? In de video vertellen de huidige GMR-leden over hun taak en rol en waarom ze GMR-lid zijn. En in de flyer kun je alles nog eens rustig nalezen.

Ouderraad
Afgelopen schooljaar konden wij eindelijk weer genieten van vele activiteiten met de groep en school. De ouderraad heeft hiervan een inhoudelijk en financieel jaarverslag gemaakt. U vindt beide in de bijlage. 

Rapporten
Afgelopen week hebben de kinderen hun rapport mee naar huis gekregen. Wanneer u behoefte heeft aan een gesprek met de leerkracht kunt u deze aanvragen via Kwieb.

Door groei van zowel de school als BSO is er volgend schooljaar geen ruimte meer om rapporten langere tijd op school te bewaren. We vragen u daarom het rapport van uw kind thuis te bewaren. Voordat het eerste rapport in 2022-2023 wordt geschreven, ontvangt u via de nieuwsbrief een oproep om de map weer mee te geven naar school.

Musical groep 8
De laatste schoolweek breekt aan. Voor elke groep een week van afscheid, maar zeker voor groep 8. Op woensdag zullen wij in de kerk genieten van de musical die zij opvoeren. Onder schooltijd is dat voor de groepen en ’s avonds voor ouders.

Doordraaimiddag
Op dinsdag houden wij de jaarlijkse doordraaimiddag waarbij de kinderen kennismaken met hun nieuwe klasgenoten en leerkracht(en). 

Afscheid Annelize (herhaling)
Zoals u wellicht gehoord heeft, gaat onze collega juf Annelize met pensioen. Op donderdag 14 juli nemen wij afscheid met een muzikale feestdag. Onder schooltijd volgen de kinderen verschillende workshops en werken zij toe naar een voorstelling. Juf Annelize is onze eregast, maar ook u bent van harte welkom bij deze voorstelling.

De voorstelling is op het grote plein van 13:20 uur tot 14.05 uur, aansluitend is er een receptie in de Burgt en kunt u haar gedag zeggen. De receptie is tot 15.00 uur. 

We hopen op een mooie dag met elkaar en hopen u hier ook te zien!

Bijlagen
- Ouderraad: inhoudelijk en financieel jaarverslag
- GMR Sarkon: flyer en video
- Leven van de wind: Maisdoolhof

newsletter newsletter