Nieuwsbrief 24-06-2022

Opbrengst sponsorloop
Alweer enkele weken geleden hadden we de sponsorloop op het atletiekveld. Samen rennen voor een goed doel. Dit jaar was het doel: Oekraïne ver en Oekraïne dichtbij. Het was een geslaagde dag en wat kunnen we trots zijn op onze kinderen. Er is maar liefst een bedrag van € 5.233,45 bij elkaar gerend. 

Vandaag is er een cheque uitgedeeld aan Otto Smit. Hij nam deze cheque, ter waarde van € 1.999,- in ontvangst namens Oekraïne dichtbij. Het geld zal besteed worden aan een schuur op het terrein naast de kerk. Het overige geld € 3.234,45 zal worden gestort op een rekening voor hulp in Oekraïne. 
 

Instroom kleuters
Komend schooljaar starten we met 3 kleuterklassen met elk rond de 18 leerlingen. Leerlingen die 4 jaar worden, stromen gedurende het schooljaar in de groepen in. Voor ons als school is het prettig om tijdig rekening te houden met de instroom van nieuwe leerlingen. Wij hebben dan voldoende tijd om de kinderen evenredig te verdelen en eventueel af te stemmen met peuterschool of kinderdagverblijf.

Heeft u broertjes/zusjes van een leerling bij ons op school die komend schooljaar 4 jaar worden en wilt u hen ook bij ons op school laten starten? Zij worden niet automatisch aangemeld. U kunt dit doen door een mail met de naam en geboortedatum van uw kind te sturen naar directeur.donbosco@sarkon.nl Dit kunt u ook alvast doen voor jongere broertjes/zusjes.

Invulling verlof
Afgelopen week heeft Sarkon Irene Loonstra aangesteld als vervanger voor het verlof van Inge. Inge zal naar verwachting van medio september tot medio januari met verlof zijn. Irene is aangesteld voor de periode van de zomer- tot voorjaarsvakantie. Op deze wijze is er voldoende ruimte voor overdracht aan het begin van het schooljaar en na de verlofperiode. Onderstaand stelt Irene zich aan u voor. 

Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Volgend schooljaar zullen jullie mij zien in de vervanging van juf Inge tijdens haar zwangerschapsverlof. Graag stel ik mij aan u voor!

Mijn naam is Irene Loonstra en op dit moment ben ik werkzaam als directeur van de Titus Brandsmaschool in Middenmeer.

Twintig jaar geleden ben ik in het onderwijs gaan werken met de ambitie om goed onderwijs en plezier in leren voor alle kinderen mogelijk te maken.

Ik ben in 2002 gestart als leerkracht op de Don Boscoschool! Ik heb hier in totaal tien jaar met veel plezier lesgegeven aan leerlingen in de midden- en onderbouw.

Daarnaast vervulde ik taken in het middenmanagement als onderbouwcoördinator en vervangend directeur. In 2012 heb ik de overstap gemaakt naar directeur van de Titus Brandsmaschool in Middenmeer.

Ik vind het ontzettend leuk om volgend jaar weer even terug te mogen komen op mijn oude stek in de vervanging van Inge. Ik zie ernaar uit om jullie te leren kennen en samen met Astrid en het team de ingezette ontwikkelingen verder door te zetten.

Dinsdag 5 juli kom ik alvast even kennis maken met de school en de leerlingen en zal ik om 14.00 uur bij het hek staan zodat u alvast een gezicht heeft.

Hartelijke groet,
Irene

In de nieuwsbrief in de bijlage vindt u ook een foto van Irene

Nieuws van KDV Seppelin Don Bosco
Wij van kinderdagverblijf Seppelin Don Bosco, hebben de afgelopen tijd genoten van ons thema de boerderij. We zijn naar de kinderboerderij geweest en hebben boekjes gelezen over Bobbi op de boerderij. We hebben aardbeien geplant en met varkentjes in de modder gespeeld.

De lokalen van de BSO en het kinderdagverblijf hebben een flinke opfrisbeurt gehad. Er is opnieuw behangen en geverfd en het ziet er super gezellig en huiselijk uit bij ons. En heeft u onze nieuwe grote zandbak al gezien op het plein? Wat genieten de kinderen van het spelen met de enorm buitenkeuken die in de zandbak staat.

Het volgende thema, waar we in de week van 20 juni mee beginnen, is “ Ik en mijn familie”. De kinderen mogen foto’s van thuis mee nemen, waar hun familie en gezinsleden op staan. Papa, mama, opa, oma, broertjes, zusjes en laten we de huisdieren niet vergeten. We gaan hier over praten en werken. Natuurlijk genieten we tussendoor ook van het mooie weer en kliederen we lekker buiten met water en zand.

Heeft u interesse in een plekje voor uw kind op onze gezellige kinderopvang, kom dan gerust even sfeer proeven. We geven graag een rondleiding.

Vriendelijke groeten van Anouk en Milou

Bijlagen
- Sportservice: Hollands Kroonse Spelen - De alleskunner
- Nieuwsbericht Boetje van Present
- Jeugdtriatlon Wieringermeer

newsletter newsletter