Nieuwsbrief 22-04-2022

Enquête
Wanneer u de vragenlijst met betrekking tot oudertevredenheid nog niet heeft ingevuld. Vragen wij u om dit weekend nog uw bijdrage te leveren. Invullen kost slechts 5 minuten en helpt ons de onderwijskwaliteit te blijven verbeteren. Alvast bedankt voor uw medewerking.
Alle ouders hebben in het besloten deel hier een link voor ontvangen. Deze is niet toegankelijk via de website.

Paasviering
Donderdag 14 april hebben wij met elkaar de Paasviering gehad in de Kerk. Een fijn samenzijn en sfeervolle viering. Ter afsluiting van de viering kregen alle leerlingen een tulp mee naar huis om de lente te vieren. Met dank aan de familie van Oers voor de tulpen!

Eigenaarschap groep 6, 7 en 8 
Binnen de scholen zien we dat eigenaarschap een steeds belangrijkere rol speelt in het onderwijs. Ook de Don Bosco school sluit zich hierbij aan. Belangrijk hierin is dat de leerlingen taakbesef ontwikkelen en zich verantwoordelijk voelen voor hun gedrag en werk op school.

De leerlingen krijgen schoolwerk op maat, dit zouden ze binnen de gestelde lestijd af moeten krijgen. Echter zien wij dat dit niet altijd lukt. Daarom bieden we deze leerlingen de tijd, na schooltijd van 14.00 tot 14.15, om hun werk af te ronden. Is het dan nog niet af? Dan wordt het huiswerk voor de volgende dag. Zo zorgen we ervoor dat dit verantwoordelijkheidsgevoel met elkaar (ouders, kind, school) wordt gedragen. 

Gym
Afgelopen week hebben de groepen een aantal dagen gegymd in de gymzaal van het Wiringherlant. Na de vakantie zal dat van 12 mei t/m 23 juni ook zo zijn i.v.m. de examens van het voortgezet onderwijs. Mocht u uw kind in deze periode bij de gym moeten ophalen, dan kunt u het Wiringherlant betreden via de hoofdingang. Direct rechts zit de gymzaal.

Meivakantie
Na een sportieve dag begint vanmiddag de meivakantie. De kinderen hebben twee weken vrij. School begint weer op maandag 9 mei.

Luizenpluis
Na de vakantie vindt er een luizencontrole plaats. Deze zal plaatsvinden op maandag 9 mei. Vriendelijk verzoek om hier rekening mee te houden met het kapsel van uw kind: geen vlechten, gel etc.

De ouders die de luizencontrole uitvoeren zijn op zoek naar versterking. Kunt u maandag 9 mei helpen? Dan bent u van harte welkom. Zij starten om 08.30 uur. 

Bijlagen
- Tulpentocht: fiets en geniet
- Instuif korfbalvereniging Vido

newsletter newsletter