Nieuwsbrief 18-03-2022

Studiedag
De kinderen hebben een lang weekend vrij. Op maandag 21 maart heeft het team namelijk een studiedag. We zien de kinderen graag weer op dinsdag 22 maart.

Ouderraad zoekt penningmeester
Beste ouders/verzorgers,

Een aantal weken terug is er een oproep geweest voor penningmeester van de OR.
Penningmeester zijn klinkt heel beladen maar de taken vallen allemaal best mee.

De betalingen van de ouders worden nu gedaan met tikkies en hierdoor is er een heel goed overzicht wat automatisch bijgehouden wordt, dus dit scheelt heel veel werk.
Verder worden de betalingen allemaal gedaan door de penningmeester, maar ook dit gebeurd veelal
binnen de OR met een tikkie zodat het weinig tijd in beslag neemt. Dit is binnen een paar klikken geregeld en kan prima tussen je eigen werkzaamheden door gebeuren. Hierdoor heeft iedereen snel z’n geld weer terug en is het snel afgehandeld. Als je dit niet prettig vindt, kan je het ook op een rustig moment allemaal doen. Dit kan je zelf helemaal bepalen.

Verder moet er altijd een begroting gemaakt worden voor het nieuwe jaar. Dit kan bijna altijd overgenomen worden van het voorgaande jaar met misschien een paar kleine wijzigingen bijv de leerlingaantallen etc.
Aan het eind van het jaar wordt er een kascontrole gehouden, dan komen er 2 ouders de financiën controleren en doordat alles op de computer in bestanden staat, is alles makkelijk op te zoeken en kan alles goed verantwoord worden.
Tijdens de jaarvergadering wordt het punt financiën ook altijd besproken en wordt dit doorgenomen
met de aanwezigen.
Kortom de werkzaamheden vallen allemaal best mee.

Dus ben jij een enthousiaste vader of moeder die zich bij de OR wilt voegen dan ben je van harte welkom. Je bent ook vrij om te kiezen of je wel of niet mee wilt helpen met activiteiten organiseren. Hier ben je niet toe verplicht, maar als je het leuk vind dan kan dit altijd!

Mocht je interesse hebben of meer informatie willen dan kunt u mailen naar penningmeester.donbosco@sarkon.nl. Je bent ook altijd welkom om te kijken wat het inhoudt.

Met vriendelijke groet,
Louise Alma

Formatie 2022-2023
Volgend schooljaar draaien wij met een extra groep i.v.m. het hoge leerlingaantal in de huidige kleutergroepen. Dit betekent dat wij in augustus starten met drie groepen 1-2 en twee groepen 3.

Eind dit schooljaar zullen wij ook afscheid nemen van Annelize. Na vele mooie jaren in het onderwijs gaat Annelize per augustus genieten van haar pensioen.

In het proces rond de groepsbezetting kijken wij de komende maanden eerst naar personele bezetting. Deze hopen wij in juni rond te krijgen om vervolgens eind juni de definitieve indeling van leerlingen voor de groepen 1-2 en 3 voor volgend schooljaar met u als ouder te kunnen delen. De indeling wordt gemaakt door de leerkrachten van de kleuterbouw, intern begeleider en directie. Wij houden hierbij rekening met vriendjes/vriendinnetjes op school, verdeling jongens/meisjes, onderwijsbehoeften van de kinderen, evenredige verdeling van groep 1 en 2 en het totaal aantal kinderen.

Welkom terug Marjolein
De verlofperiode van juf Marjolein eindigt. Ze zal komende week haar werkzaamheden als vakleerkracht bewegingsonderwijs voor de kleuters weer oppakken. Dit betekent dat de kleuters vanaf komende week weer structureel gymmen op de maandag en donderdag.

Ouder inloopmoment
Aansluitend op de open dag van 31 maart houden we diezelfde middag van 14.00 tot 15.00 een inloopmiddag. Aangezien u wegens corona weinig in de klas bent geweest, kunt u deze middag de klas en het werk van uw kind bekijken en een informeel praatje houden met de leerkracht.

Voorafgaand aan de open dag delen de groepsleerkrachten hun rooster van deze dag nog met u via Kwieb. Op die manier kunt u kiezen welk moment u in de klas of misschien zelfs bij de gymles van meester Remy of juf Marjolein komt kijken. 

Notulen MR
Donderdag 10 maart heeft de Medezeggenschapsraad vergaderd over de volgende onderwerpen: oudercommunciatie via Kwieb, het jaarplan, het vakantierooster 2022-2023 en de formatie voor volgend schooljaar. Notulen leest u op de website.

Op 5 april vergadert de MR voor het eerst met MR-leden van de andere scholen van Campus de Terp.. We maken tijdens deze vergadering kennis met elkaar, wisselen ervaringen uit over de schooltijden, bespreken het definitieve ontwerp en de huidige stand van zaken.

newsletter newsletter