Nieuwsbrief 4 maart 2022

Open dag
Binnen de nieuwe maatregelen is het weer mogelijk een open dag te organiseren. Wij hebben deze gepland op donderdag 31 maart. Tijdens de open dag bent u als ouder, opa of oma, ander familielid of oppas van harte welkom in de groep van uw kind(eren) om een deel van de dag mee te kijken bij het onderwijs in de groep. U kunt de gehele dag binnenlopen. 

Stagiair(e)s
In de bijlage bij deze nieuwsbrief, vindt u de PDF-versie van de nieuwsbrief met foto’s van stagiair(e)s.

Toekomstig onderwijspersoneel bieden wij bij ons op school graag een stage aan. We werken samen met verschillende hogescholen en instellingen om onze toekomstige collega’s voor te bereiden op het werk in de praktijk. Komend half jaar lopen de volgende stagiair(e)s rond bij ons in school:
Groep 1-2a: Sanne Mulderij
Groep 1-2b: Rosamay Aris
Groep 1-2c: May-Britt Quinten
Groep 5: Laura Witsmeer
Groep 6: Ralph Iliohan

Sanne Mulderij, groep 1-2a
Dag allemaal, 
Mijn naam is Sanne Mulderij en ik ben 21 jaar. Momenteel studeer ik aan de Ipabo in Alkmaar en zit ik in het tweede leerjaar. Het eerste halfjaar heb ik stage gelopen in groep 3 bij juf Joke en juf Astrid. Komend halfjaar ben ik te vinden in groep 1/2a bij juf Martine en juf Saskia. Ik kijk er ontzettend naar uit om de komende maanden meer te leren over de kleuterklassen en de kinderen te ondersteunen tijdens hun ontwikkeling. Mocht u nog vragen hebben, loop dan gerust even binnen! 

Groetjes,
Sanne

Rosamay Aris, groep 1-2b
Hallo!! Ik ben Rosamay Aris en ik ben de nieuwe stagiaire van groep 1/2 B. Ik ga tot het eind van dit schooljaar mee lopen met juf Annelize en met juf Saskia. Ik loop stage voor mijn opleiding tot onderwijsassistent, ik volg deze opleiding op het Horizon college in Hoorn en zit in mijn eerste jaar van de opleiding. Ik heb al een paar dagen mee mogen lopen in de groep en ik heb het nu al naar mijn zin. Ik weet zeker dat ik een leuke tijd met deze klas zal hebben. Maar bovenal hoop ik dat ik de kinderen veel kan leren en ook dat ik veel van de kinderen kan leren.

May-Britt Quinten, groep 1-2c
Ik ben May-Britt Quinten, ik ben 16 jaartjes jong en ik woon in Wieringerwerf. 

Ik doe de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker en deze opleiding is op niveau 4, de opleiding duurt 3 jaar. Ik zit nu zelf in het eerste leerjaar van het mbo, ik volg deze opleiding in Schagen aan de Hofstraat op het ROC kop van Noord-Holland.

Ik ga/loop een half jaartje stage in groep 1 2C, dat zal ik doen op de woensdag en donderdag. Ik zal de groep ondersteunen met spelen maar ook met spelletjes en opdrachten die ze moeten maken. 

Laura Witsmeer, groep 5
Hee allemaal,
Ik ben Laura Witsmeer, 27 jaar.
Ik loop stage in groep 5 maar het afgelopen half jaar was ik in groep 1/2c.
Mijn studierichting is de deeltijd PABO in Leeuwarden.
Hiernaast werk ik 3 dagen per week op het SBO.
Tot snel in groep 5

Ralph Iliohan, groep 6
Beste ouder/verzorger,
Mijn naam is Ralph Iliohan, ik ben 21 jaar en derdejaars student aan de iPabo in Amsterdam. Tot aan de zomervakantie kom ik stagelopen in groep 6, elke donderdag en vrijdag. Om mijzelf voor te stellen, heb ik aan de kinderen uit mijn andere klas gevraagd, hoe het is om mij als meester te hebben. “Meester heeft veel humor en hij is altijd enthousiast”, is het antwoord waar zij mee kwamen. Erg fijn om te horen. Ik vind het zeer belangrijk dat het bij mij in de klas, tussen het werken door, vooral gezellig is! Verder ben ik geïnteresseerd in gezonde voeding, sporten en milieubewustzijn. Dit zijn dingen waar ik het al te graag met leerlingen over heb. In mijn vrije tijd doe ik graag gezellige dingen met mijn vrienden.

Handbal
De zon schijnt, dat betekent dat handbalclub DWOW binnenkort weer lekker buiten gaat handballen. Er wordt getraind op sportpark de Wilskracht. Ben je benieuwd of handbal iets voor jou is? Je kunt 6 keer gratis meetrainen om het uit te proberen.

Meer informatie in de flyer in de bijlage.

Tekencursus
Op 17 maart start er een cursus Tekentechnieken voor kinderen in de Cultuurschuur.  De cursus bestaat uit 6 lessen op donderdagmiddag van 15.15 tot 16.00 uur. De overige data zijn: 24 en 31 maart en 7, 14 en 21 april.

De lessen worden verzorgd door Willeke Gunther-van Moorselaar.
De kosten bedragen 45,--. 

newsletter newsletter