Nieuwsbrief 18-02-2022

Voorjaarsvakantie
Vanmiddag is de voorjaarsvakantie gestart. We wensen iedereen een fijne vakantie en zien jullie graag weer op school op maandag 28 februari.

Coronamaatregelen
Na de voorjaarsvakantie gaan er weer een aantal versoepelingen in voor het basisonderwijs. De kinderen mogen weer samenwerken met kinderen uit andere groepen en de aanvullende maatregelen voor groep 6 t/m 8 komen te vervallen.

De verplichte 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje vervallen. Dit betekent dat wij u als ouder weer in school mogen ontvangen. Oudergesprekken vinden plaats op school en voor een vraag of het tussentijds ophalen van uw kind kunt u gewoon de school inlopen.

We mogen onder schooltijd ook weer nieuwe gezinnen verwelkomen voor een rondleiding. Heeft u vrienden, familie of kennissen waarvan hun zoon/dochter volgend schooljaar 4 jaar wordt? Ze zijn van harte welkom voor een kennismaking en rondleiding. Voor een afspraak kunnen zij contact opnemen met school.

Aanvang en uitgaan school
In het voorjaar van 2020, na de eerste periode met corona, heeft u als ouder van de kleuters een enquête ingevuld. De uitkomsten van de enquête zijn vorig jaar besproken en afgestemd in de MR. Ze hebben ons doen besluiten om de kinderen op dinsdag, woensdag en donderdag zelfstandig naar school te laten gaan. Dit betekent dat ouders afscheid nemen bij de poort en de kleuterleerkrachten de kinderen opvangen op het kleuterplein. Om wel betrokken te blijven bij wat er in de groep gebeurt, kunt u uw kind op maandag en vrijdag in school brengen en een kijkje nemen in de klas.

Bovenstaande afspraken gelden niet alleen voor de kleutergroepen, maar ook voor de groepen 3 t/m 8. Vanaf groep 3 kunnen alle kinderen zelfstandig de school in en bevorderen wij dit ook op maandag en vrijdag. Incidenteel kunt u eens meegaan om een kijkje in de groep te nemen. De leerkracht is er ‘s morgens voor de kinderen, wilt u iets met de leerkracht bespreken, maak dan een afspraak na schooltijd.

Open dag
Binnen de nieuwe maatregelen is het weer mogelijk een open dag te organiseren. Wij hebben deze gepland op donderdag 31 maart. Tijdens de open dag bent u als ouder, opa of oma, ander familielid of oppas van harte welkom in de groep van uw kind(eren) om een deel van de dag mee te kijken bij het onderwijs in de groep. U kunt de gehele dag binnenlopen. 

Vragenlijst namens de MR (herhaling)
RKBS Don Bosco heeft ouderbetrokkenheid hoog in het vaandel staan. Ouderbetrokkenheid is de betrokkenheid van ouders bij de opvoeding en het onderwijs van hun kind, zowel thuis als op school. Informatievoorziening is één van de onderdelen van ouderbetrokkenheid. Wij hebben een korte vragenlijst (poll) opgesteld. Middels een vragenlijst willen we uw behoefte aan informatie via Kwieb peilen. De conclusies worden middels de nieuwsbrief met u gedeeld en zullen, zo mogelijk, naar concrete actiepunten worden omgezet.

Wij zouden het erg op prijs stellen als u via onderstaande link de vragenlijst in wilt vullen.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSezrTLziXUCGGXSy0JPs-0PR9DkqGR3TIroLb8YdeZsoA4H_A/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Alvast heel hartelijk dank namens,
Leanne Lubbinge-Velle, moeder van Jade-Lynn (groep 3)
Evelien van der Sijden, moeder van David (groep 1-2a) en Mark (groep 4)
Marjan Jorink, moeder van Jet (groep 5) en Sil (groep 8)
juf Jiska de Jong, leerkracht groep 1-2c
juf Astrid Moras, leerkracht groep 5
juf Marieke, intern begeleider

newsletter newsletter