Nieuwsbrief 07-01-2022

Het team van RKBS Don Bosco wenst u allen een gelukkig en gezond 2022!


Fysiek onderwijs
Voor het onderwijs begint het jaar 2022 goed: we mogen de kinderen fysiek onderwijs geven. Dit betekent dat de kinderen op maandag 10 januari op school worden verwacht. Om er samen voor te zorgen dat fysiek onderwijs mogelijk blijft, blijven dezelfde coronamaatregelen als voor de kerstvakantie van kracht.

Wij begrijpen dat het voor u als ouder onprettig of onhandig kan zijn dat uw kind bij lichte klachten thuis moet blijven. Op school volgen wij de protocollen voor het basisonderwijs. Deze zijn gericht op het bewaken van de gezondheid van kinderen en hun familieleden en daarmee de continuering van fysiek onderwijs. Dit alles in het belang van onze kinderen. Wij vragen u de maatregelen te respecteren en met uw kind te bespreken. 

Coronamaatregelen
Maatregelen die van kracht blijven omtrent het coronavirus:
- Ophalen of brengen door maximaal één persoon. 
- Kinderen uit midden- en bovenbouw zoveel mogelijk zelfstandig naar school.
- Groep 4 en 8 betreden en verlaten de school via de nooddeur.
- Kinderen met klachten die passen bij corona blijven thuis. Onder klachten passend bij corona vallen de volgende verschijnselen: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts, plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Verder uitwerking in de beslisboom in de bijlage. Deze kan u helpen bij de keuze of uw kind naar school mag. Kinderen met klachten mogen weer naar school bij een negatieve zelftest of als zij na een week nog klachten hebben.
- Kinderen uit groep 6, 7 en 8 wordt geadviseerd tweemaal per week preventief te testen en een mondkapje te dragen in de gang van school. 

Kerstvakantie
Mogelijk heeft uw kind corona gehad in de kerstvakantie. Wanneer dit het geval is, wil ik u vragen de groepsleerkracht en directie hiervan op de hoogte te brengen. Voor deze kinderen gelden namelijk andere richtlijnen m.b.t. klachten, zie beslisboom. 

Om de kans te verkleinen dat kinderen of groepen volgende week al thuis moeten blijven door corona, adviseren wij u om zondag een zelftest af te nemen bij uw kind(eren). 

Communicatie
Zonder afspraak mag u als volwassene met de huidige maatregelen niet de school in. De leerkrachten zijn dagelijks bereikbaar via de topic in Kwieb of u kunt naar het schooltelefoonnummer bellen. Bij geen gehoor kunt u de voicemail inspreken, wij bellen u op zeer korte termijn terug. Wilt u iets afgeven of ophalen, dan verzoeken wij u dit via het raam van het lokaal te doen of aan te bellen bij de hoofdingang. 

Aanvangstijd
Wij zien de kinderen graag weer op maandag 10 januari op school. De deuren gaan open om 8.15 uur en de les start om 8.25 uur. Dit betekent dat wij verwachten dat de kinderen om 8.25 uur hun jas en tas hebben opgehangen en in groep klaar zitten voor de les. Het is voor uw kind, de groep en de leerkracht storend wanneer kinderen te laat de les betreden. Wij verzoeken u hier als ouder rekening mee te houden.

Bijlage: Beslisboom

newsletter newsletter