Nieuwsbrief 10-12-2021

Beste ouders,

Vanaf nu kunt u de nieuwsbrief op twee manieren lezen. Op de gebruikelijke wijze via de PDF-versie als bijlage bij dit bericht. Daarnaast zal hij ook in dit bericht geplaatst worden. Voor ouders met een andere thuistaal wordt het bericht dan direct vertaald.

Ik wens u een fijn weekend!

Vriendelijke groet,
Inge Heijerman

Nieuwsbrief 10 december 2021
Kerstviering Don Bosco 24 december 2021
Dit jaar zullen we, i.v.m. de Corona maatregelen, de Kerst op een soortgelijke manier als vorig jaar vieren. We hebben er voor gekozen om ook dit jaar op vrijdagmorgen 24 december te starten met een feestelijk kerstontbijt, ieder in zijn eigen groep.   

Het is de bedoeling dat kinderen zelf een ontbijtje meenemen, misschien met wat extra lekkere dingen en met eigen drinken erbij. Op school is limonade voor de liefhebbers. De kinderen mogen natuurlijk extra feestelijk gekleed naar school komen!

Het Kerstverhaal hebben we in negen stukken verdeeld, voor elke groep een deel tekst van het verhaal. Ieder groep mag dat op creatieve wijze vormgeven, middels een tekening of knutsel. Vervolgens zal dat tot één mooi filmpje gemonteerd worden en op deze ochtend aan de kinderen getoond worden. Daarna zal het met jullie als ouders gedeeld worden, zodat jullie toch kunnen meegenieten hoe wij het Kerstverhaal met elkaar beleefd hebben. Natuurlijk worden er ook foto’s gemaakt tijdens het Kerstontbijt, zodat u niets hoeft te missen. 

Daarna zal iedere groep een eigen invulling aan de resterende uurtjes geven en sluiten we het jaar 2021 om 14.00 uur af om te gaan genieten van de kerstvakantie.

Wij wensen jullie allen hele fijne feestdagen met elkaar! Alle goeds voor 2022. En bovenal blijf gezond!

Namens de werkgroep kerst O.R: Daniëlle Alma, Marije Tigchelaar en juf Annelize, Kelly, July en Anja.

Oud papier
Vandaag staat er een container voor de school. Hierin wordt oud papier verzameld. Heeft u nog oud papier thuis, dan kunt u het om 14.00 uur nog meenemen en in de container zetten. 

Wanneer er geen papiercontainer staat, verzamelen wij oud papier in het schuurtje bij het fietsenhok. Hier kunt u uw oud papier altijd brengen. De sleutel van het schuurtje kunt u in school vragen.

Coronamaatregelen
Corona blijft nog steeds redelijk buiten de Don Bosco. Afgelopen week is er slechts bij één leerling corona geconstateerd door de GGD. Dit aantal willen wij graag zo laag mogelijk houden. Daarom het verzoek voor ouders van kinderen uit groep 6 t/m 8 om het dringend advies om in de gangen mondkapjes te dragen weer even met uw kind te bespreken. Kinderen uit deze groepen kunnen vandaag ook 4 zelftesten mee naar huis nemen. Deze zijn voor de periode tot de kerstvakantie om twee maal per week preventief te testen. Mocht u behoefte hebben aan meer testen, dan kan uw kind deze bij de leerkracht vragen. 

Technieklessen
Wist u dat de kinderen in het weekend de mogelijkheid hebben om hun talenten en geleerde technieken uit de technieklessen verder uit te bouwen? Het bedrijf dat de lessen geeft op onze school, JuniorIOT, heeft elke zaterdag tussen 12.00 en 17.00 een gratis inloop in de bus in Alkmaar. De bus is gevestigd achter de bioscoop. De kinderen kunnen daar aan de slag met dezelfde onderdelen als in de lessen: solderen, lasersnijden, 3D-tekenen. Meer informatie hierover vindt u op de website: https://junioriot.nl/zaterdag/

Bijlage
- SportService: Xtreme Xmas feest

newsletter newsletter