Sinterklaas

Het Sint Maarten-snoep is nog lang niet op en toch staat Sinterklaas al bijna op de stoep. Of in ieder geval, dat hopen wij, want de verhalen van het Sinterklaasjournaal liegen er niet om. In dit bericht een toelichting op de komende sinterklaasperiode op de Don Bosco.

De groepen 1 t/m 4 volgen het verhaal van het Sinterklaasjournaal en leven mee met de avonturen van Sint en de Pieten tot deze op vrijdag 3 december onze school een bezoekje brengt. In de groepen 5 t/m 8 is de hulp van Sinterklaas weer hard nodig. De kinderen van de bovenbouw maken voor elkaar surprises met een cadeautje erin. Deze periode mogen de kinderen een keer hun schoen zetten en komen ook de strooipieten een keer langs. 

Lootjes trekken (groep 5 t/m 8)
Op maandag 15 november worden er lootjes getrokken door de kinderen. Op school worden de lootjes geschreven. Het zou goed zijn als de kinderen thuis al gaan nadenken over een cadeau dat ze graag zouden willen krijgen voor op het verlanglijstje. De stagiaires en de leerkrachten doen ook mee! De kinderen maken een leuke surprise en een gedicht voor het getrokken kind. Het bedrag voor het cadeautje voor de surprise ligt rond de €5,00. Heb je een cadeautje dat goedkoper is, dan vul je het aan met een ander cadeautje. Er mogen geen krasloten en/of snoepjes worden gekocht of iets dergelijks. Laat de kinderen ook de naam van het getrokken kind op de surprise zetten en niet de eigen naam! Bewaar de bon voor als het cadeau bijvoorbeeld stuk is gegaan tijdens het uitpakken van de surprises. De leerkrachten en leerlingen stimuleren wel de geheimhouding van de surprises (met andere woorden: de kinderen vertellen niet tegen elkaar, wie ze hebben geloot met de surprises, ook als de surprises al uitgepakt zijn).

Omdat er ieder jaar zulke mooie surprises gemaakt worden, kunnen de kinderen vanaf maandag 29 november hun surprises in de Burgt zetten. We hopen dat er leuke surprises en gedichten gemaakt worden en dat iedereen een leuk sinterklaasfeest heeft. 

Pietenochtend groep 1-2
Op donderdag 25 november vindt de Pietenochtend plaats in de groepen 1-2. Hierover ontvangen de betreffende ouders binnenkort meer informatie.

Sint op school
Op vrijdag 3 december ontvangen wij Sint en de Pieten op school. Om 08.25 uur verzamelen wij op het plein. Ook de ouders zijn hierbij van harte uitgenodigd, op het plein kunnen wij 1,5 meter afstand van elkaar houden. Mochten de maatregelen wijzigen dan komen wij hier nog op terug.

Wij wensen iedereen een gezellige tijd toe.

Groeten, de Sinterklaascommissie

saintnicholas saintnicholas