Nieuwsbrief 24 juni

Herinnering: schoolfotograaf

Morgenochtend worden de groepsfoto’s gemaakt. Van de Ouderraad ontvangt u een digitale groepsfoto van de groep van uw kind(eren). Ook wordt de mogelijkheid geboden de groepsfoto te bestellen. Informatie hierover ontvangt u van de ouderraad. 

Terugkoppeling studiedag

Vorige week had het team een studietweedaagse. Het team heeft de plannen van het afgelopen schooljaar geëvalueerd en nieuwe ontwikkelplannen voor de komende jaren met elkaar uitgewerkt. De plannen worden nu verder uitgewerkt en in september besproken in de Medezeggenschapsraad.  
 
Het team heeft ook gesproken over besteding van de werkdrukgelden. Ter verlichting van de werkdruk worden wekelijks al twee gymlessen van de vakleerkracht ingezet. Het overige deel zal besteed worden aan uitbreiding van de uren van de onderwijsassistent. Joyce Koopman zal ons team hiervoor wekelijks twee ochtenden komen versterken. In een latere nieuwsbrief stelt zij zich aan u voor. Door het Coronavirus zijn niet alle werkdrukgelden van afgelopen schooljaar besteed. De uren die overgebleven zijn, zetten wij in 2020-2021 in. Wij oriënteren ons op het inzetten van een vakleerkracht voor een specifiek vakgebied.  
 
Vrijdag hebben de ouders van de kleuters ook een enquête ontvangen m.b.t. het wegbrengen van de kleuters. Noodgedwongen moesten de kinderen de afgelopen periode opgevangen worden op het schoolplein. We ervaren hierbij veel voordelen, maar ook een aantal nadelen. Om een gedegen keuze voor volgend schooljaar te maken, hebben wij een enquête uitgezet. Veel respons hebben wij al ontvangen, waarvoor onze dank! Via SocialSchools kunt u als ouders van de kleuters de enquête nog invullen tot 1 juli. 

Kennismaken nieuwe groep

Maandag 29 juni komt de nieuwe leerkracht(en) bij de kinderen in de groep op bezoek. Om 13.30 uur gaan zij kennismaken met elkaar.  

Rapport

Dinsdag 30 juni krijgen de kinderen hun tweede rapport mee naar huis. Het rapport is aangepast op de Coronatijd en het thuisonderwijs.  
 
Laatste schooldag

Donderdag 2 juli is de laatste schooldag van het schooljaar 2019-2020. De Corona-maatregelen zorgen ervoor dat wij het schooljaar niet gezamenlijk met alle kinderen en ouders kunnen afsluiten. Als team vinden wij dit enorm jammer. Na een jaar fijn samenwerken voelt het onpersoonlijk om op afstand afscheid van elkaar te nemen. De gezondheid en daarmee de maatregelen rond het Coronavirus staan voor ons voorop. We hebben daarom besloten tot onderstaande afsluiting. 
 
De laatste schooldag wordt in de eigen groep afgesloten. De leerkrachten geven dit vorm en sluiten af met het zingen van het vakantielied. Om 14.00 uur komen de leerkrachten met de kinderen naar de poort. Om 1,5 meter afstand te kunnen bewaren en extreme drukte bij de poort te voorkomen, blijven de leerkrachten op het kleuterplein. We vragen u als ouder om buiten het schoolplein op uw kind te wachten. 
 
Met de groepen 1A, 7 en 8 hebben wij om 13.45 uur een gezamenlijke afsluiting op het kleuterplein. Voor deze groepen is gekozen, zodat wij gezamenlijk afscheid van hun leerkrachten Eva, Hans en Jamie kunnen nemen. Ook zetten wij groep 8 nog even in het zonnetje en zingen wij gezamenlijk het vakantielied. Tussen 13.45 uur en 14.00 uur zal de stoep grenzend aan het kleuterplein gereserveerd zijn voor ouders van groep 8. Ouders uit andere groepen vragen wij zoveel mogelijk om 14.00 uur te komen i.v.m. de maatregelen rond het Coronavirus. We hopen op deze manier binnen de maatregelen een fijne afsluiting van het bijzondere schooljaar te hebben! 
 
Schoolopleider

Astrid Arendsen is schoolopleider binnen stichting Sarkon. Dit betekent dat zij stagiaires begeleid bij hun opleiding en stage in de praktijk. Daarnaast coacht zij leerkrachten bij het begeleiden van studenten. Komend schooljaar gaat Astrid haar taak als schoolopleider binnen Sarkon uitbreiden. Maandag om de week zal zij niet voor de groep staan. Charlotte Bakker vervangt Astrid op deze dagen in groep 8. Charlotte heeft afgelopen schooljaar haar eindstage bij ons in groep 5 volbracht en is daarmee een bekend gezicht in school. 
 
Geslaagd

Hoera, Jamie en Inge zijn geslaagd voor hun opleiding. Jamie heeft de pabo-opleiding afgerond aan de iPabo te Alkmaar en gaat volgend schooljaar zelfstandig als leerkracht aan de slag. Inge heeft na het basisdiploma voor directeurschap ook het diploma vakbekwaam schoolleider gehaald. 
 
Oogonderzoek voor kinderen bij Nick Gras Optiek  
Wist u dat kinderen onder de 12 jaar hun ogen het beste kunnen laten onderzoeken door een orthoptist? Dit heeft de volgende voordelen:

● Minder belastend omdat u niet naar het ziekenhuis hoeft
● Kortere wachttijden
● Vertrouwde omgeving
● Dichter bij huis
● Bij noodzaak bril hoeft men niet naar nog een adres 
 
Bij Nick Gras Optiek in Wieringerwerf kan uw kind gezien worden door een vakkundige orthoptist. Bel voor een afspraak met T ​0227 – 600760​. Meer informatie​ ​https://nickgrasoptiek.nl/