Nieuwsbrief 27 maart

Een lege school..
De eerste week thuisonderwijs zit erop. Een week waarin veel is veranderd. Van het samenzijn in de groep, naar onderwijs in het gezin. De kinderen zijn thuis hard aan het werk. We vinden het fijn dat we vaak berichten ontvangen om te zien waar jullie mee bezig zijn. Zo blijven we met elkaar in contact.

Onze grote dank gaat uit naar u als ouders! Naast vader of moeder zijn jullie opeens ook juf of meester en helpen jullie de kinderen verder in hun ontwikkeling. We zijn trots dat we de kinderen op deze manier onderwijs kunnen bieden!

Vooralsnog zijn de scholen gesloten t/m 6 april. Wanneer er nieuwe informatie beschikbaar is, zullen wij u hierover informeren. Het team maakt momenteel plannen voor het onderwijs wanneer blijkt dat er langer thuisonderwijs gegeven moet worden. Natuurlijk blijven wij dagelijks al jullie vragen beantwoorden, dus schroom niet deze te stellen.

Thuisonderwijs
Een aantal groepen maakt thuis gebruik van Basispoort. We merken dat het soms niet lukt om op deze site te komen. Deze problemen hebben vaak te maken met de virusscanner. Door veranderingen in de instellingen kunt u gebruikmaken van Basispoort.

Formatie schooljaar 2020-2021
Achter de schermen zijn wij bezig met het eerste deel van de formatie van het schooljaar 2020-2021. Op dit moment betreft dat alleen nog het aantal groepen waar wij mee gaan draaien. Op basis van het leerlingaantal hebben wij in het schooljaar 2020-2021 recht op 8 groepen.

In het huidige en komende schooljaar zijn er veel aanmeldingen van kleuters. Sarkon heeft daarom besloten dat wij komend schooljaar met een extra groep mogen werken. Dit betekent dat wij het schooljaar 2020-2021 werken met 9 groepen, waarvan drie kleutergroepen. De verdeling in groepen vindt u hieronder. De verdeling van kinderen over de kleutergroepen wordt aan het eind van dit schooljaar gemaakt, wanneer ook de instroom voor volgend schooljaar bekend is. - Groep 1/2A          - Groep 5
- Groep 1/2B          - Groep 6
- Groep 1/2C          - Groep 7
- Groep 3                - Groep 8
- Groep 4

Activiteiten
Door het coronavirus zullen de volgende activiteiten die in de kalender stonden, niet plaatsvinden: schoolfotograaf, verkeersexamen groep 7, open dag alle basisscholen, Paasviering, eindtoets groep 8 en Koningsspelen. In afwachting van de periode dat de kinderen weer naar school mogen, wordt met de schoolfotograaf gezocht naar een nieuwe datum. Ouders en kinderen uit groep 7 zullen later dit schooljaar geïnformeerd worden over het vervolg van het verkeersexamen.

Enquête afstudeeronderzoek juf Jamie
Juf Jamie is bezig met haar afstudeeronderzoek voor de Pabo. Het onderzoek richt zich op ouderbetrokkenheid op de Don Bosco. In het kader van dit onderzoek heeft juf Jamie een vragenlijst opgesteld voor u als ouder. We zouden het fijn vinden als u deze wilt invullen en op deze manier medewerking verleent aan het onderzoek. Resultaten worden anoniem verwerkt. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScNiDDFVBJlsydrUxmfJOMbxS0BQ3IBnwdkLqKCcPt_c1Os BA/viewform?usp=sf_link

Oproep nieuw MR-lid
In de vorige nieuwsbrief heeft u een oproep kunnen lezen voor een nieuw lid van de Medezeggenschapsraad(MR). Wij zijn blij u te kunnen melden dat een tweetal kandidaten zich heeft gemeld om zitting te nemen in de MR. Heeft u ook interesse? Dan kunt u dit tot vrijdag 3 april kenbaar maken bij één van de MR-leden of via mrdonbosco@donbosco.sarkon.nl

MR-leden
Marjan Jorink: moeder van Jet(groep 3) en Sil(groep 6)
Maaike Moors: moeder van Jurre(groep 3), Dycke(groep 6), Twan(groep 7) en Myrthe(vo)
Sandra van Oers: moeder van Loek(groep 3), Roos(groep 6), Mees(groep 7) en Siem(vo)
Astrid Moras, Margreth Voogel en Marieke van Duin: leerkrachten

MR-vergadering
Op woensdag 4 maart heeft de Medezeggenschapsraad vergadert. De notulen van de vergaderingen vindt u op onze website: https://rkdonbosco.nl/ouders/medezeggenschap